標題: [徵求意見] 組白色,,但...請入來help [打印本頁]

作者: timmy    時間: 2009-11-11 21:48     標題: 組白色,,但...請入來help

組左副白組,,但始終手牌經常用盡,,
同埋有機會拎住太多魔法,,欠spirits..
有邊d卡可以幫到忙??
同埋魔法,,地咭同spirits個數目維持幾多左右好d??
作者: SKY    時間: 2009-11-11 22:22

正常來說....玩雙色比較好....
加上....地卡法卡的數目應跟總卡數而變

作者: timmy    時間: 2009-11-11 22:27

QUOTE:
原帖由 SKY 於 2009-11-11 22:22 發表
正常來說....玩雙色比較好....
加上....地卡法卡的數目應跟總卡數而變

咁白色應該搭紅色既抽卡法好
還是綠色既拎core好

還有比例大概是多少??

作者: SKY    時間: 2009-11-11 22:32

QUOTE:
原帖由 timmy 於 2009-11-11 22:27 發表

還是綠色既拎core好

還有比例大概是多少??

你是玩中文的吧....如果跟紅色抽卡...我建議砌40張就夠了....因為紅也不是太多抽卡
綠色拎core的確不錯....玩鋪獸十分不錯
作者: Evil    時間: 2009-11-11 23:56

QUOTE:
原帖由 timmy 於 2009-11-11 22:27 發表

還是綠色既拎core好

還有比例大概是多少??

綠色好 d ...
作者: chunhungnam    時間: 2009-11-12 00:54

組白色為主用綠色做輔助最好
綠色storm draw強到震
換hand一流又低cost
場地我玩時止冰原
低cost又好用 :lol
作者: lovega    時間: 2009-11-12 01:39

其實玩白色好講你即場玩個陣手牌獸既比例<br />
係初時..雙方都多出怪搶主導<br />
<br />
係個陣...你都可以跟對面出怪...<br />
你可以每TURN出一隻..以保手牌有4張..<br />
對面應該好少會即刻打你..你係果段開始留意住對面手牌<br />
幾時開始用多左...之後你依照"對面用一張,你用一張咭"既原則<br />
漫打唔急就可以啦...混色係BS01唔建議..始終幫助不大...<br />
白色值得混都係綠色搶牌虫,人地DRAW牌跟住企直隻雀之外都無咩有用<br />
幫吓手拉咭差咁..<br />
<br />
如果講比例....獸25隻..地3~6張..剩下魔法

作者: SKY    時間: 2009-11-12 18:41

QUOTE:
原帖由 lovega 於 2009-11-12 01:39 發表
其實玩白色好講你即場玩個陣手牌獸既比例
係初時..雙方都多出怪搶主導

係個陣...你都可以跟對面出怪...
你可以每TURN出一隻..以保手牌有4張..
對面應該好少會即刻打你..你係果段開始留意住對面手牌
幾時 ...

十幾張法卡....
作者: darkload    時間: 2009-11-12 23:58

我一直在等人表演玩冰姬
作者: darkload    時間: 2009-11-13 00:01

PS你好像是元朗人嘛星期日來合益玩嗎?期待新人一齊玩!
作者: timmy    時間: 2009-11-13 20:26

嗯嗯
新手來到唔會唔會被大家的日版屈死架??
日版d新卡好似好多勁料咁..
作者: darkload    時間: 2009-11-14 08:46

QUOTE:
原帖由 timmy 於 2009-11-13 20:26 發表
嗯嗯
新手來到唔會唔會被大家的日版屈死架??
日版d新卡好似好多勁料咁..

玩下ja,有勁料唔通不是比賽都唔用得?不過可能遲d只用第一代組番副(如果可用日版的話)
不然的話圍內玩都ok!堅持不用劣質港版(指港版的閃)
作者: mons    時間: 2009-11-14 11:57

放心...
日版也可是魚腩~XDDD
至少我副Arcana 光芒係先
作者: darkload    時間: 2009-11-14 12:35

QUOTE:
原帖由 mons 於 2009-11-14 11:57 發表
放心...
日版也可是魚腩~XDDD
至少我副Arcana 光芒係先

黃色有祝福大聖堂保儉公c同魔力泉追數公c
作者: abyss    時間: 2009-11-14 13:08

邊張魔力泉?------------
作者: kanda    時間: 2009-11-14 13:10

QUOTE:
原帖由 darkload 於 2009-11-12 23:58 發表
我一直在等人表演玩冰姬

我正諗住砌多副全冰姬系溝少量綠色~ 純粹因為幾靚

玩下無妨既
作者: mons    時間: 2009-11-18 21:41

QUOTE:
原帖由 abyss 於 2009-11-14 13:08 發表
邊張魔力泉?------------

BS04-085 魔力満ちる泉
〔Lv1-Lv2〕『相手のメインステップ』自分のフィールドに系統:「四道」を持つスピリットが3体以上いる間、相手はスピリットを召喚するとき、1コスト余分に支払わなければならない。
                                                         〔Lv2〕『相手のアタックステップ』自分のフィールドに系統:「四道」を持つスピリットが3体以上いる間、相手はアタックをするとき、相手のフィールド/リザーブにあるコア1個を相手のトラッシュに置かなければならない。

我果副得2張追數公司咋!!!!!!
你都唔係唔知我副野唔齊料ga la~改XDDDD
作者: rickytang1996    時間: 2010-9-9 21:04

我覺得紫色好d :z23

歡迎光臨 香港BS咭討論區 (http://bschkfc.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0