標題: 白deck大問題 [打印本頁]

作者: nardo789    時間: 2011-3-21 14:57     標題: 白deck大問題

各位!
我想問下白色除左 (武裝)可以砌之外
白色重有d乜野主題
如可以比參考decklist
教下白色應點玩
眼見自己副綠色速攻比勇者/勇者王慢慢.......(大家心照)

作者: ryanyau    時間: 2011-3-21 17:11

不如砌冰姬deck
作者: cch533755    時間: 2011-3-21 22:34

QUOTE:
原帖由 nardo789 於 2011-3-21 02:57 PM 發表
各位!
我想問下白色除左 (武裝)可以砌之外
白色重有d乜野主題
如可以比參考decklist
教下白色應點玩
眼見自己副綠色速攻比勇者/勇者王慢慢.......(大家心照)

月光龍==
作者: a23451928111    時間: 2011-3-22 20:36

nardo789
佢好鬼勁 佢扮唔識玩
佢自己組左副白deck都 ok勁
我副綠都唔夠打 不過紅色嬴硬^^
作者: nardo789    時間: 2011-3-23 21:35

QUOTE:
原帖由 a23451928111 於 2011-3-22 20:36 發表
nardo789
佢好鬼勁 佢扮唔識玩
佢自己組左副白deck都 ok勁
我副綠都唔夠打 不過紅色嬴硬^^

回版主
我靜係識砌武裝 就唔想成日玩武裝咁out
作者: zzgames    時間: 2011-3-24 00:19

我識紫DEck但其他就....我想間白DEck的要點是咩
我先自説:紫咭低费用的有咒撃,中费用的有彈晶核,
高费用的有疲労破坏,也有不被阻擋的,
紫咭有超多有用咭,但拿太多有用咭(多數高费用)
一開便不能出擊,也可能是連後面的也出不到,
所以,高费用拿6-7張便可以了,魔法也是6-7張可以了,
地咭少量,咒擊不到非常時期不要出,
因為是主要兵力,彈晶核多時不能彈走全數,
我不太重用,要用紫Deck一定要放氣好多正咭,
但你地要學到放氣小我,成就大我!
作者: hasa3524    時間: 2011-3-29 20:47

我都有玩白DECK,
我係玩彈卡,
最後玩到無人同我玩/ \
因為真係又煩又屈....
一出泥就彈,唔係彈上手就彈上卡組,
又彈怪又彈地卡,
彈人地合左體仲正,兩張一齊番上卡組^0^
對手無法玩人海,高COST一出就彈,
真係玩到無朋友/ \

歡迎光臨 香港BS咭討論區 (http://bschkfc.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0