標題: [徵求意見] Magic,Spirits,Nexus卡數量
mic820

帖子 129
註冊 2010-8-4
用戶註冊天數 5024
用戶失蹤天數 4940
狀態 離線
113.255.172.211
我想問下一副45-50張卡ge DECK入面,
最好有分別幾多張Magic,Spirits,Nexus卡?
請各位c兄幫下手……

mic820

帖子 129
註冊 2010-8-4
用戶註冊天數 5024
用戶失蹤天數 4940
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 甲蟲5380 於 2010-8-29 15:04 發表
其實幾多張就真係冇咩所謂...你喜歡啦;]
不過每一副deck 一定要有 spirits,magic,nexus

.......................
我夠知每一副deck 一定要有 spirits,magic,nexus……
我就係想問最好有幾多張!

mic820

帖子 129
註冊 2010-8-4
用戶註冊天數 5024
用戶失蹤天數 4940
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 甲蟲5380 於 2010-8-29 15:14 發表

無話最好幾多張....只係你個人鍾意
100張我又見過...40-45張又見過..我仲見過比賽有人用38張卡= =...(好似唔可以少過40(?))

100咩先? 總數?!
我問ge係在一副45-50張卡ge DECK入面
最好分別有幾多張SPIRITS,幾多張NEXUS同幾多張MAGIC ah!!!

mic820

帖子 129
註冊 2010-8-4
用戶註冊天數 5024
用戶失蹤天數 4940
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 甲蟲5380 於 2010-8-29 15:28 發表

係100張= =總數

我咪話你個人鍾意囉= =

..............
我就係想問下意見ah ma!
如果唔係做wt?!

Kenny517

帖子 71
註冊 2010-3-26
用戶註冊天數 5155
用戶失蹤天數 4866
狀態 離線
183.179.80.203
樣樣都問人,自己唔諗野,不如唔好玩BS

mic820

帖子 129
註冊 2010-8-4
用戶註冊天數 5024
用戶失蹤天數 4940
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Kenny517 於 2010-8-29 15:41 發表
樣樣都問人,自己唔諗野,不如唔好玩BS

問人就唔好玩BS
咁你上堂問問題係唔係唔番學? 都唔知咩道理(歪理!)
我如果諗到就唔洗問la……唔通諗到都問咩
我發帖唔係想俾個地方你來串我 我知道你玩得耐過我,但係你都做過新手應該都知道
我只係想徵求下意見傘,洗唔洗咁ah
係新手都應該有疑問ga la!難道你叫all新手都唔好玩BS?咁咪以後都冇人可以在你的歪理下玩到BS
我唔係想引起罵戰,但係唔通我俾D無聊人無lala係到用D歪理串我 都唔理?!
所以唔係俾意見ge可唔可以唔好係到搞事ah
浪費我D時間!

mic820

帖子 129
註冊 2010-8-4
用戶註冊天數 5024
用戶失蹤天數 4940
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 甲蟲5380 於 2010-8-29 16:05 發表

其實你都要講清楚..你想整咩色deck先幫到你...因為有d冇用既魔法卡同地卡仲有spirits..入左都冇用..

RED X BLUE
WHITE X GREEN
PURPLE X YELLOW

mic820

帖子 129
註冊 2010-8-4
用戶註冊天數 5024
用戶失蹤天數 4940
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 甲蟲5380 於 2010-8-29 16:15 發表
你係想整RED X BLUE 定WHITE X GREEN 定PURPLE X YELLOW 定三個整哂...但係如果你咁整..會好怪

我想三個整哂
非主流ma

Zero

帖子 117
註冊 2010-7-30
用戶註冊天數 5029
用戶失蹤天數 4741
狀態 離線
203.186.223.114
最好:
有50分之40張spirits...
有50分之7張魔法卡...
仲要有3張地卡...(最好有5張)

Kenny517

帖子 71
用戶註冊天數 5155
用戶失蹤天數 4866
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mic820 於 2010-8-29 15:59 發表

問人就唔好玩BS
咁你上堂問問題係唔係唔番學? 都唔知咩道理(歪理!)
我如果諗到就唔洗問la……唔通諗到都問咩
我發帖唔係想俾個地方你來串我 我知道你玩得耐過我,但係你都做過新手應該都知道
...

你打左咁多字,我諗你都幾多時間,

做新手唔識係正常,自己想點砌副deck,就點砌,自己鍾意咪得囉,理得人地點睇你副deck姐,

砌完G後,搵人試下副deck,睇下有咩不足,跟住再自己汁一汁,

mic820

帖子 129
註冊 2010-8-4
用戶註冊天數 5024
用戶失蹤天數 4940
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Kenny517 於 2010-8-29 17:14 發表

你打左咁多字,我諗你都幾多時間,

做新手唔識係正常,自己想點砌副deck,就點砌,自己鍾意咪得囉,理得人地點睇你副deck姐,

砌完G後,搵人試下副deck,睇下有咩不足,跟住再自己汁一汁,

唔洗擔心!我打字好快,唔會好耐
'自己想點砌副deck,就點砌,自己鍾意咪得囉'
其實我只係想要D意見……例如:一副DECK最好有40-50張咁ge野
ZERO:
最好有50分之40張spirits...
有50分之7張魔法卡...
仲要有3張地卡...(最好有5張)

咪係我想要ge野lo

Kenny517

帖子 71
用戶註冊天數 5155
用戶失蹤天數 4866
狀態 離線

mic820

帖子 129
註冊 2010-8-4
用戶註冊天數 5024
用戶失蹤天數 4940
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Kenny517 於 2010-8-29 18:45 發表
http://www.battlespirits.com/mydeck/src/1282535394.html

比你睇下

thx for sharing

無頭像
mike123456po

帖子 56
註冊 2009-11-7
用戶註冊天數 5294
用戶失蹤天數 4851
狀態 離線
58.153.70.57
呀甲蟲仔,我有兩件事想話你知!
1: 邊個話一副DECK,一定要有齊N,M同S架!
    大把DECK而家都無N架啦! 而家仲有一款係係無S架!
2: 你有試過組白綠咩?你又知無用?你有無打過比賽呀?
    你知唔知有幾多人用副白綠WIN極甲同獸槍?
唔知又要亂UP!
好心啦!

a23451928111

帖子 151
註冊 2010-8-23
用戶註冊天數 5005
用戶失蹤天數 4479
狀態 離線
61.18.214.28
講真 睇你點咩色地卡 同點玩法姐 唔講做一副卡組出黎
藍色 03-115x2 1lv 粉碎人地卡加2 2lv 粉碎升到最高lv
           117x2(1)我只係想要2lv 粉一地d卡就加core
綠色 01-108x1 (防守及combo用)
如果可以 加埋英雄之x失 (抽唔到阿) 人地抽1張卡就碎一張卡 2張就碎2張
最緊要就係03-148 紅綠藍 3隻地卡 出番哂黎
magic 的話可以擋人地攻擊 and碎人地d卡就得
地卡:5-6張 magic:7-8張
紫色: 千枝槍的古戰場x2(3)
        魔影街x1
        你自己鍾意 我加左d其他地卡
黃色: 比封印的魔導書 玩開 紫色都知一定要狂抽卡 抽卡x2 好正^^ 小心draw爆卡  好少見 傻仔先會
地卡7-8張 magic10張到
我只組了2副卡組
藍色對速攻都幾勁 bp唔係低 能攻能守 唔錯唔錯^^   
10分裹邊 藍(8)打紅(7),打綠色藍(7)打綠(8) 藍打紫就藍(9)打紫(5) 藍(7)打白(8) 藍(5)打藍(5) 藍(7)打黃(6)
紫色:玩後段 前段難玩 要識玩先得:lol