標題: 各色打各色的好與壞
a23451928111

帖子 151
註冊 2010-8-23
用戶註冊天數 5006
用戶失蹤天數 4480
狀態 離線
61.18.214.28
藍色中段發力 驚人 有一次 一次過 碎人地42張卡 一擊即殺 沉默之big都照碎 因為攻擊時 碎左卡先
(有錯請指教)
藍色對速攻都幾勁 bp唔係低 能攻能守 唔錯唔錯^^   &lt;br /&gt;<br />
10分裹邊 藍(8)打紅(7),打綠色藍(7)打綠(8) 藍打紫就藍(9)打紫(5) 藍(7)打白(8) 藍(5)打藍(5) 藍(7)打黃(6)
碎卡好強哈哈哈
紫色:玩後段 前段難玩 要識玩先得 高手可能好勁
10分裹邊 紫(6)打紅(7) 紫(8)打白(6) 紫(3)打綠(9) 紫(6)打紫(6) 紫(4)打藍(8) 紫(7)打黃(6)
紫色 高手可能玩得好唔同 另找高手

白色:防守驚人 一定要一擊即殺先能超強
10分  白(8)打紅(7) 白(5)打綠(7) 白打白(冇得講) 白(7)打紫(8) 白(8)打藍(6) 白(5)打黃(8)
白色一定要玩中後段先勁對住速攻 可能比秒殺^^

講住咁多先^^
(有錯可修改)
只要是高手 什麼都強
只是 有一些色打色上的優點係到姐
第一期 介紹完畢 請留意下一期
                                                                                                                                                                        彭㊣上

本帖最近評分記錄
rreww   2010-8-31 16:26  威望  +5   good!

Ansonchu

帖子 79
註冊 2010-8-24
用戶註冊天數 5005
用戶失蹤天數 4811
狀態 離線
219.78.29.17
唔怪得我玩紫色卡輸得甘慘

(我係新手)!!

帖子 151
用戶註冊天數 5006
用戶失蹤天數 4480
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 <i>Ansonchu</i> 於 2010-8-29 21:57 發表<br />
唔怪得我玩紫色卡輸得甘慘<br />
唉<br />
(我係新手)!!

<br />

紫色真係唔係個個都識玩 對住速攻 真係好難頂 紫deck可以加一d保命magic 低cost的spirit
紫色係雙`打賽十分有利

帖子 151
用戶註冊天數 5006
用戶失蹤天數 4480
狀態 離線
紅色:攻擊力十分強 前中後都可以但是比起其他卡 他後段可以好強 前段也很強 中段變得不是太強吧
魔法方面也不是很強 只要保命就能了.
10分 紅(6)打紅(6) 紅(7)打白(8) 紅(7)打綠(8) 紅(5)打紫(8) 紅(7)打黃(6) 紅(7)打藍(7)
紅色前和後都可以
綠色:利用低cost怪的沖擊 令人很煩 很快會比人ko 加上爆進獸 ,01-108 令人不知點做 前段十分強大
10分 綠(8)打紅(7) 綠(8)打白 (6) 綠打綠(大家恰番大家) 綠(10)打紫(2) 綠(6)打黃(5) 綠(8)打藍(7)
只要人地守住住 去到中段 綠色優勢會變得唔明顯...........
黃色: spirits攻擊不強 魔法十分勁 輔助型的卡組 前段不強 中段可以強大 有大天使米加非 靈藥+隱身豆風 光芒 可以 combo好勁
10分 黃(6)打紅(7)  黃(5)打綠(8) 黃(8)打白(6) 黃(7)打紫(7) 黃(5)打黃(5) 黃(7)打藍(8)
意見係咁多 可以有出入 例紅打綠 綠打紅的勝算唔一定會一樣
今期講完的 期二 一日一期^^
                                                                                                                                                                     彭㊣上

本帖最近評分記錄
rreww   2010-8-31 16:27  威望  +5   good!

dtty0226 (特别的肺人-0-)

帖子 38
註冊 2010-8-30
用戶註冊天數 4999
用戶失蹤天數 4845
狀態 離線
218.102.172.78
雙打賽

AB vs CD

A>B>C>D?
or
A>C>B>D?

以上是次X

帖子 151
用戶註冊天數 5006
用戶失蹤天數 4480
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 <i>dtty0226</i> 於 2010-8-30 14:38 發表<br />
雙打賽<br />
<br />
AB vs CD<br />
<br />
A&gt;B&gt;C&gt;D?<br />
or<br />
A&gt;C&gt;B&gt;D?<br />
<br />
以上是次X

<br />

係A>C>B>D
如果係A>B>C>D B在第二個回合就能殺人

無頭像
jimmy

帖子 4
註冊 2010-9-11
用戶註冊天數 4987
用戶失蹤天數 4811
狀態 離線
183.178.191.120
我糸新手....我明白啦!!謝分享

無頭像
天縱殘云

帖子 58
註冊 2011-5-12
用戶註冊天數 4744
用戶失蹤天數 4684
狀態 離線
222.166.216.22

QUOTE:
原帖由 a23451928111 於 2010-8-29 20:27 發表
藍色中段發力 驚人 有一次 一次過 碎人地42張卡 一擊即殺 沉默之big都照碎 因為攻擊時 碎左卡先
(有錯請指教)
藍色對速攻都幾勁 bp唔係低 能攻能守 唔錯唔錯^^   <br /><br /> ...

我打紫色速攻的

帖子 151
用戶註冊天數 5006
用戶失蹤天數 4480
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 <i>天縱殘云</i> 於 2011-5-30 21:43 發表<br />

<br />

<br />
<br />
我打紫色速攻的

<br />
之前得 第4彈  呢家第7彈 差好遠
我d bs卡都放哂出去..................

無頭像
qq30qqsd01 (QQQQQQQQ)

帖子 50
註冊 2010-8-14
用戶註冊天數 5015
用戶失蹤天數 4244
狀態 離線
14.136.95.156
我打紫色速攻的 [/quote]
me 2

ben11112

帖子 65
註冊 2012-2-27
用戶註冊天數 4453
用戶失蹤天數 3769
狀態 離線
203.218.101.142
我係玩紫的,我係上次比賽都唔係只係用紫卡組,係用混合卡組,係度可以同大家講講我覺得紫卡最特別的地方係有"不死"同"咒擊","不死"的效果我不太清楚,"咒擊"可以略略講講我的經驗,係上次比賽期間,我出左個另類Spirt,對方用一隻有"咒擊"的卡對抗,我方的BP本身係win的,不過因為有"咒擊"的效果,所以我方的Spirt都要被破壞,這個就是紫卡可怕的地方,所以我這才玩紫卡,又想玩藍卡,唔知大家有咩意見呢????

Fe_Hui (錢錢)

帖子 229
註冊 2012-4-13
用戶註冊天數 4407
用戶失蹤天數 4012
狀態 離線
203.218.52.229

QUOTE:
原帖由 <i>Ansonchu</i> 於 2010-8-29 21:57 發表<br />
唔怪得我玩紫色卡輸得甘慘<br />
唉<br />
(我係新手)!!

<br />
我是玩紫色樽是蚊人珠^^