標題: [卡組分享] 紅色神將
無頭像
lovega

帖子 55
註冊 2009-11-8
用戶註冊天數 5275
用戶失蹤天數 4740
狀態 離線
219.77.160.143

rreww

帖子 188
註冊 2010-7-18
用戶註冊天數 5023
用戶失蹤天數 4651
狀態 離線
210.6.140.229
太少低cost怪

無頭像
tai6b33

帖子 37
註冊 2010-8-16
用戶註冊天數 4994
用戶失蹤天數 4953
狀態 離線
61.18.130.118

QUOTE:
原帖由 rreww 於 2010-9-7 20:08 發表
太少低cost怪

同埋少種類 加多D地同MAGIC....3張X ==

無頭像
lovega

帖子 55
用戶註冊天數 5275
用戶失蹤天數 4740
狀態 離線
219.77.160.143

QUOTE:
原帖由 rreww 於 2010-9-7 20:08 發表
太少低cost怪

但紅色冇咩低cost怪好用...=.='
6~9隻低cost獸,一係同人一換一,一係5,6千攻企係度
第2,3turn已經講緊出寶座,draw牌,鬥將幫手搵激神皇..
3種X唔係問題,第5turn之後龍皇個d已經去到6減4定6減5,配合寶座炸獸
聖皇一出已經穩羸一半,激神皇係用嚟打一d炸唔死既高攻怪...
..加魔法或者地,有咩好提意?

甲蟲5380 (甲蟲仔;])

帖子 295
註冊 2010-8-7
用戶註冊天數 5003
用戶失蹤天數 3846
狀態 離線
220.246.158.178
可以加番d保命魔法..可以拖時間...出大獸...增加你出到聖皇既機會...我覺得咁樣會更加勁...其實我覺得你夠哂低cost獸..
以上係個人意見;]

rreww

帖子 188
註冊 2010-7-18
用戶註冊天數 5023
用戶失蹤天數 4651
狀態 離線
210.6.140.229

QUOTE:
原帖由 tai6b33 於 2010-9-7 20:17 發表

同埋少種類 加多D地同MAGIC....3張X ==

係6張X

a23451928111

帖子 151
註冊 2010-8-23
用戶註冊天數 4987
用戶失蹤天數 4461
狀態 離線
61.18.214.28
如果你同我副綠色打就知  你咁多高cost  咪話5turn出緊x希卡
我d對手 頭3個回合 唔死得都得番半條人命
出得x希有卡 我諗 數量可以嬴你
我建議你加上一d防速攻的magic 可以唔會比人速攻 人地可以會掛老陳tim ^^

a1475963a9 (侵略如火)

帖子 51
註冊 2010-9-5
用戶註冊天數 4974
用戶失蹤天數 4021
狀態 離線
58.152.219.226
無啦啦要3張七龍帝的寶座

無頭像
lovega

帖子 55
用戶註冊天數 5275
用戶失蹤天數 4740
狀態 離線
219.78.208.165

QUOTE:
原帖由 a23451928111 於 2010-9-8 18:58 發表
如果你同我副綠色打就知  你咁多高cost  咪話5turn出緊x希卡
我d對手 頭3個回合 唔死得都得番半條人命
出得x希有卡 我諗 數量可以嬴你
我建議你加上一d防速攻的magic 可以唔會比人速攻 人地可以會 ...

副野成十幾張防速攻(v火,3火球,低cost獸,,,)都叫唔夠..=.=:我汗了
其實聖皇同激神皇原本全部入3張...但係唔夠咭先各入2..
你咁勁..post你副綠色研究吓

a23451928111

帖子 151
註冊 2010-8-23
用戶註冊天數 4987
用戶失蹤天數 4461
狀態 離線
61.18.214.28
for副野成十幾張防速攻(v火,3火球,低cost獸,,,)都叫唔夠..=.=:我汗了
其實聖皇同激神皇原本全部入3張...但係唔夠咭先各入2..
你咁勁..post你副綠色研究吓

我副綠色post唔到出黎因為太多卡 第二你想串我? 大家做公正 睇到 明串緊我
第三 你唔抵得比人話副野改進 就係到嘈我 係咪唔岩先
第四 得6張低cost 就叫勁? 玩遊戲王?
第五睇唔出你隻隻咁高cost 會點樣召出黎
第六 你覺得你副卡好勁 咁仲洗拎出黎?
第7 你出過去比賽未? 人地講緊係 第3-第4個turn 咬殺你 x卡係好難先出到
第8 你咁勁.. 咩意思 串咀?
第九 你果d用5粒core先可以 爆人地一隻 唔知邊個唔抵 要5粒 不如出多幾隻spirits防守仲好
第十 你做d野好唔實際  你話有6隻低cost怪 你一定抽到6隻 低cost spirits?
第十一 咁多x希有卡 諗住x一定好勁 係我眼中 一張0cost仲勁過一張x希有卡 如果係一開始
我有咁多條件可以回番你 上post唔係串你 話哂我係band1某英中辯論隊長
語氣係重 因你串我 禁言一日

無頭像
lovega

帖子 55
用戶註冊天數 5275
用戶失蹤天數 4740
狀態 離線
203.218.39.8
嘴炮好好玩....(第一感覺

你副綠deck呢...?????
低cost的確係第1~5既時代
有住低能但不可忽視既角色..
0011deck欺負細路哥日日都見到
..
但係第5代之後6隻色既大cost deck都掘起
見你玩綠既我教你d新野啦...
綠色唔只係一味玩速攻嫁...好多deck都先守後攻
依家就算港版最勁既綠deck都唔夠打嫁
最新既綠deck有兩大派既:
1.暴風+大王連打
2.係咁轉召女王蟻 or other way 加core,主力打騎神..

係開始玩港版bs頭兩日,我都覺得0cost獸好勁..x咭可以唔用
但玩日版玩到依家sd3,就深深明白x咭係往後既價值..=.=

串你都係咁話...第一.有字打錯..唔係希有咭..係稀有咭
                     第二.講真你個post既改善建議唔見得有幾具體,同廢話差不多
                     第三.lovega你唔識姐,"閃中閃"有冇聽過牙...