標題: BS長篇故事
cch533755 (鄭仲軒)
馬神彈

帖子 233
註冊 2010-4-13
用戶註冊天數 5119
用戶失蹤天數 4743
狀態 離線
203.218.11.244
本人第1次寫,寫得唔好唔好怪我.
1.輝石:紅色
   名:馬神彈彈堂
介紹:主角,馬神一族,十分支持正面突破既道理.
2.輝石:藍色
   名:樹多村 碎
介紹:天真,幼稚,無遠見,一心想碎人deck,然而不顧一切咁攻擊,作出無謂的犧牲後,
       多數比人係下個 turn 時 K.O.就快輸時就由空間狂加core至生命 or 將人哋生
       命區的core tart走,然後用D core掟人,係主角既好朋友.
3.輝石:紫色
   名:瑪莉娜·雨
介紹:天真,喜歡馬神彈彈堂,係主角既同學.
4.輝石:黃色
   名:黄道 小百合
介紹:望族的幼女,自小已不愛拘束,而且十分喜歡BS,希望能打敗馬神彈彈堂。她有一個哥哥,她哥哥是BS教授,但不久後竟傳來他失了蹤。幾年後的一天,小百合竟然收到一封懷疑是她哥哥寄來的信,信裡什麼也沒有,只有一塊黃色的輝石和一張大天使維利爾。小百合為了找尋哥哥,決定和馬神彈彈堂們一起到BS的世界.
5.輝石:綠色
   名:輝-神
介紹:各國知名的卡鬥士在美國移居日本,是BS迷,初時不滿馬神彈彈堂和樹多村碎一等人,但後來和他們比賽後,成為朋友.
6.輝石:白色
   名:純白.護夢                                   
介紹:BS全國大會優勝者,馬神彈彈堂的好友,與馬神彈彈堂不分上下,但十分信任馬神彈彈堂.

特別人物:黄道亮一
      介紹:望族中的幹部級人,曾打敗小百合,他給了馬神彈彈堂一張龍皇齊格弗里多,他曾遭望族的老大bs頂點王利用, 最後棄暗投明.(是馬神激的同事)

咁多隻色都有人啦,多謝大家支持!!

beyblade

帖子 398
註冊 2010-8-20
用戶註冊天數 4990
用戶失蹤天數 4492
狀態 離線
210.6.196.215
name:樹多村 碎
色:藍
性格:天真,幼稚,無遠見
bs玩法:一心想碎人deck,然而不顧一切咁攻擊,作出無謂的犧牲後,多數比人係下個 turn 時 K.O.
          就快輸時就由空間狂加core至生命 or 將人哋生命區的core tart走,然後用D core掟人
形象:乞人憎,廢柴一個

馬神彈

帖子 233
用戶註冊天數 5119
用戶失蹤天數 4743
狀態 離線
219.77.57.58
冇人既..............做唔做呀??

beyblade

帖子 398
註冊 2010-8-20
用戶註冊天數 4990
用戶失蹤天數 4492
狀態 離線
210.6.196.215
我係人..............

馬神彈

帖子 233
用戶註冊天數 5119
用戶失蹤天數 4743
狀態 離線
203.218.7.121
我夠知啦==做左先??

無頭像

帖子 18
註冊 2010-11-5
用戶註冊天數 4913
用戶失蹤天數 4850
狀態 離線
119.247.42.189
瑪莉娜·雨    性格:天真 喜欢馬神彈彈堂                                                                               持有卡片:魔界七將別西比特、魔界七將阿斯蒙蒂斯! 魔界七將亡命之徒                                              輝石:紫色 紫色黑暗!

馬神彈

帖子 233
用戶註冊天數 5119
用戶失蹤天數 4743
狀態 離線
218.102.225.206
第1集預告
出版日子:1月1日
馬神彈彈堂出場是也,出場就撞到個轉過黎佢地學校既人,係邊個呢??一定要注意呀!!!

BS長篇故事作者感想:呢次係我第1次寫,呢個故事既內容係咁既:::地球上有一種卡GAME叫Battle spirits
出左呢個卡GAME之後大人細路都鍾意玩.
一個中學既學生叫馬神彈彈堂,佢一直都好想做BS既王者(大前提佢老豆係BS界既王者,不過消失左好耐),而佢係BS界既王者路就由係一間叫王者中學到開始.
     係冇幾耐,一個中學生叫樹多村碎,佢同馬神彈彈堂係最好既朋友.

無頭像

帖子 18
用戶註冊天數 4913
用戶失蹤天數 4850
狀態 離線
183.179.65.212
黄道 小絔合    馬神彈彈堂的同学                                             小絔合是名門望族的幼女,自小已不愛拘束,而且十分喜欢BS,希望能打败馬神彈彈堂。她有一個哥哥,她哥哥是BS教授,但不久後竟傳來他失了蹤。幾年後的一天,小絔合竟然收到一封懷疑是她哥哥寄來的信,信裡什麼也沒有,只有一塊黃色的輝石和一張大天使維利爾。小絔合為了找尋哥哥,決定和馬神彈彈堂们一起到BS的世界。                                                                                                                                                                                                                                                        

馬神彈

帖子 233
用戶註冊天數 5119
用戶失蹤天數 4743
狀態 離線
218.103.177.174
第1集:激烈BS部(上)

話說有一日,馬神係學校到見到有一樣野令到佢好開心,就係學校開左個BS部,可以俾D同學係放學後一齊BS交流.
BS頂點王:你呢個廢鐵,快D同我捉曬6個戰士黎,我唔理你用咩方法,你一定要捉佢地黎呀!!!
馬神激:係,大人.

老師:馬神,你睇下你,咁低分,今日放學同我留係到.
馬神:下....但係我.....我..要去BS部喎!!
樹多村:老師,我可唔可以陪佢留呀??
老師:下....好啦!
樹多村:細細聲講(哈哈,馬神,我地一陣可以係到玩BS呀!!)
馬神:哈哈!!
老師:你估我聽唔到你地講咩咩??你地今日唔洗留低啦
馬神,樹多村:好野!!!!!!!!
老師:唔好開心住.....我要你地係到掃地呀!!!!!!!!!!!!!!
馬神,樹多村:............................

放學時,
馬神,樹多村:唱歌中(十二隻恐龍去野餐,齊齊坐旅遊車出發了)

第2日
老師:馬神!今日有個女仔轉黎我地學校,佢就坐你旁邊啦!
馬神:下....我.......
老師:佢黎啦!你介紹下你自己先啦!
瑪莉娜:大家好,我叫瑪莉娜·雨.
老師:你就坐係果個樣樣衰衰果個男仔到啦!
瑪莉娜:你好呀,你叫咩名呀??
馬神:瑪...莉娜·雨??我叫馬神彈彈堂呀!
瑪莉娜:叫我瑪莉娜得啦!
馬神係呢個時候見到一樣令佢好驚既事,係咩事呢??馬神激同BS頂點王又係邊個呢??
                                                               下回分解
BS長篇故事作者感想:今次做呢個故事,真係難,我又唔想是但做(而家都係是但做==),我就諗,如果第1集就打會唔會好呢??如果第1集就打,咁集集都打不如睇打鬥片.所以我決定2集先打1-2場(有不滿可以同我講).

BS長篇故事作者感想兩集先有一次,下次見就係係第3集LU,886!

馬神彈

帖子 233
用戶註冊天數 5119
用戶失蹤天數 4743
狀態 離線
218.103.184.126
第二集預告:馬神彈見到一樣令佢好驚既野,就係係課室外,竟然有個人係到飛緊!!!!而呢個人,仲好似馬神既老豆!!呢條友係邊鬼個呢??點解佢識飛既呢?

第2集出版日期:1月2日

無頭像

帖子 18
用戶註冊天數 4913
用戶失蹤天數 4850
狀態 離線
黄道 小百合的哥哥 名:黄道亮一 千魂團中擁有編號的幹部級人 曾打败小百合 本作品最大的幕後黑手 他給了馬神彈彈堂一張龍皇齊格弗里多  他曾遭千魂團利用 最後敗中馬神彈彈堂手上

無頭像

帖子 18
用戶註冊天數 4913
用戶失蹤天數 4850
狀態 離線
名:纯白.護梦 輝石:白色 個性冷靜 擅長白卡     持有卡片:要塞皇奧丁、巨神機托爾.鎧神機瓦爾哈蘭斯、翼神機庫蘭                                                                                                          介紹: BS全國大會優勝者 馬神彈彈堂的好友  与馬神彈彈堂不分上下 他十分信任馬神彈彈堂

wongkaheng

帖子 263
註冊 2010-9-12
用戶註冊天數 4967
用戶失蹤天數 4138
狀態 離線
61.10.242.229
名:輝-神武
色:GREEN

性格:要正面,快速地解決問題
       玩bs也一樣快而強攻!!
DECK:http://www.battlespirits.com/mydeck/src/1287759943.html

LIKE用鑾騎
介紹:各國知名的卡鬥士在美國移居日本,是BS迷,初時不滿馬神彈彈堂和樹多村碎一等人,但後來和他們比賽後,成為朋友.

馬神彈

帖子 233
用戶註冊天數 5119
用戶失蹤天數 4743
狀態 離線
203.218.0.228
第二集:激烈BS部(下)

馬神:嘩!出面有個人飛緊呀!!!
瑪莉娜:下,邊有呀??你玩我呀??
馬神:冇呀!岩岩真係有條友係到飛緊嫁!
瑪莉娜:算啦,你唔洗講大話啦,我唔會信嫁.
樹多村:做咩呀??馬神
馬神:瑪莉娜唔信我話岩岩出面有個人係到飛緊呀!
樹多村:我都唔信啦.
馬神:..................算啦,你地唔信我就算.

係放學既時候

馬神激:你叫馬神??
馬神:係,咪住先,你咁熟口面既??呀!你就係今日飛緊果條友呀!點解你識得飛既??
馬神激:你想知真相既就用BS黎打低我先啦!
馬神:好!
馬神激:界放!!
馬神:嘩,呢到咩黎架??
馬神激:細路真係細路,咁都要大驚小怪!
馬神:講多無謂!開戰啦!!
馬神激:我先,配置百識之 谷,之後turn end.
馬神:到我啦.召喚!1隻岩角巨龍!!嘩,真係有真正既SPIRITS呀!!好型呀!好啦,攻擊!!!
馬神激:生命值.
馬神:turn end
馬神激:召喚1隻角龍獸,1隻利刃蜥蝪,2隻岩角巨龍,哈哈,我呢副係湧怪DECK,你唔會打贏我架啦!!turn end.
馬神:可惡呀!召喚1隻龍族突擊兵,1隻劍翼龍.全部SPIRITS攻擊!!
馬神激:3個生命值!!
馬神:你做咩唔用SPIRITS防禦呀!!
馬神激:你睇下,我召喚多1隻SPIRITS就可以KO你啦!!
馬神:下!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
馬神激:嘻嘻!召喚1隻熔岩小丑魚,全部SPIRITS攻擊!!!
馬神:5.....5個生......生命值.

爆炸中...........................

馬神激:你只係得咁既力量,都唔明點解你會選中做六戰士既紅戰士.
馬神:你唔好走呀!!!!!我.......聽日要同你打過!!
馬神激:好!

馬神聽日贏唔贏到呢??呢個馬神激又係咩料呢??點解呢個馬神激又識飛呢??馬神激同馬神有咩關係呢??
                                  第3集會好快出版!!請留意出版日期

馬神彈

帖子 233
用戶註冊天數 5119
用戶失蹤天數 4743
狀態 離線
203.218.0.228
特別新聞:今次第2集我覺得做得唔好,可能係因為本人要溫書,第3集可能要過多1個禮拜先出得,所以第3集我會好俾心機咁做!