標題: 關於效果,core,超覺醒o既問題, 請教一下
無頭像
BSplayer

帖子 3
註冊 2012-2-13
用戶註冊天數 4478
用戶失蹤天數 4450
狀態 離線
203.218.195.234
我方防守時o既flash time , 可唔可以係疲勞spirit上拎core?

如果張卡o既效果係: 對手spirit身上拎一粒core去預備區.
                              失去core o既spirit應該係我指定 定對手指定?

超覺醒o既效果:係其他spirit身上拎一粒or以上o既core去該spirit身上 , 可以回復.
以1lv 幻羅星龍為例, 我可唔可以每次都只拎一粒, 而唔使遂個lv去升, 咁樣回復?

小夏娜

帖子 285
註冊 2012-2-3
用戶註冊天數 4488
用戶失蹤天數 1296
狀態 離線
119.237.170.114
得,超覺醒係你係其他spirit到每拎1粒回復1次
你可以無限咁拎架

小夏娜

帖子 285
註冊 2012-2-3
用戶註冊天數 4488
用戶失蹤天數 1296
狀態 離線
超覺醒係你既防守時間/對手既主要階段
咩階段都可以用架
eg:抽牌階段,core階段,回復階段,主要階段,攻擊階段
呢5個階段不論對手/你既階段都可以用

小夏娜

帖子 285
註冊 2012-2-3
用戶註冊天數 4488
用戶失蹤天數 1296
狀態 離線
簡單d黎講
姐係幾時都用得

無頭像
BSplayer

帖子 3
註冊 2012-2-13
用戶註冊天數 4478
用戶失蹤天數 4450
狀態 離線
203.218.195.234
謝謝, 咁呢兩個問題呢?
(1)  我方防守時o既flash time , 用魔法卡可唔可以係疲勞spirit上拎core?

(2)  如果張卡o既效果係: 對手spirit身上拎一粒core去預備區.
                              失去core o既spirit應該係我指定 定對手指定?

甲蟲5380 (甲蟲仔;])

帖子 295
註冊 2010-8-7
用戶註冊天數 5033
用戶失蹤天數 3875
狀態 離線
1.36.101.73

QUOTE:
原帖由 BSplayer 於 2012-2-17 23:24 發表
謝謝, 咁呢兩個問題呢?
(1)  我方防守時o既flash time , 用魔法卡可唔可以係疲勞spirit上拎core?

(2)  如果張卡o既效果係: 對手spirit身上拎一粒core去預備區.
                              失去core o既 ...

1:可以=.=
2:對手

davidsung2 (davidsung)
低COST王

帖子 117
註冊 2012-3-6
用戶註冊天數 4456
用戶失蹤天數 4193
狀態 離線
123.202.65.22
隻幻羅星龍 另有一個效果 好煩的 就是不可以在他身上移走CORE