標題: 一D新手問題,,求解答
無頭像
keennyy

帖子 20
註冊 2012-3-27
用戶註冊天數 4435
用戶失蹤天數 4417
狀態 離線
112.120.178.40
張卡左下角有兩個標誌咩黎?
場上最多可以有幾多張怪獸同核心?
扣左既生命值係咪去預備區?
求解答,,感謝
THX哂,,不過如果1張卡有兩個戰輝,,起召SPRITE果陣係咪計減輕2??
仲有可唔可以話我知藍色DECK應該大約點整

ben11112

帖子 65
註冊 2012-2-27
用戶註冊天數 4464
用戶失蹤天數 3780
狀態 離線
218.102.105.183
個兩個標誌代表扣兩個生命值,怪只一
沒有上限(自己暸解,不對請原諒)

davidsung2 (davidsung)
低COST王

帖子 117
註冊 2012-3-6
用戶註冊天數 4456
用戶失蹤天數 4193
狀態 離線
123.202.65.22
張卡左下角有兩個標誌咩黎?可以減對手兩個心命 . 但是如果對手用SPIRIT阻檔,只要用一隻檔
場上最多可以有幾多張怪獸同核心?不限
扣左既生命值係咪去預備區?放在心命值下面
如有錯 請恕

小夏娜

帖子 285
註冊 2012-2-3
用戶註冊天數 4488
用戶失蹤天數 1296
狀態 離線
112.118.28.75
1:左下角既標誌=(戰輝)
   (戰輝)有咩用?
   就係當對手唔用spirits阻擋時,隻spirits有幾多粒(戰輝)
   就扣幾多血,2粒=2血
1(2):輕減作用,召喚spirits須要既core
   係左上角會顯視,跟住右dd顯示左
   呢隻spirits只可以輕減幾多粒,有相同
   (戰輝)=輕減1粒,eg:召喚1隻spirits
   但要比8core,輕減3粒,但我場上得3粒白色既(戰輝)
   該隻spirits既輕減都係白色,=8-3=5粒coro召喚
2:場上可以放置無限張spirits同地卡,但爆發
   區內只可以放一張,如須換只可在自己的
   (主要佳段)到轉,但原本個張要放到廢棄區
3:扣左既生命值係去預備區,不過有d spirirts既效果
   唔係去預備區,正常係去預備區

無頭像
keennyy

帖子 20
註冊 2012-3-27
用戶註冊天數 4435
用戶失蹤天數 4417
狀態 離線
112.120.178.40
THX哂,,不過如果1張卡有兩個戰輝,,起召SPRITE果陣係咪計減輕2??
仲有可唔可以話我知藍色DECK應該大約點整

davidsung2 (davidsung)
低COST王

帖子 117
註冊 2012-3-6
用戶註冊天數 4456
用戶失蹤天數 4193
狀態 離線
123.202.65.22
請表明清楚
不明白