投票標題: 大家認為邊隻效果最屈  多選 : 最多可選 10 項 [參與投票的會員]
選項 1 : 覺醒
選項 2 : 激突
選項 3 : 神速
選項 4 : 暴風
選項 5 : 聖命
選項 6 : 呪擊
選項 7 : 裝甲
選項 8 : 粉碎
選項 9 : 強襲
選項 10 : 轉 召
對不起,您無權投票。

標題: 大家認為邊隻效果最屈
無頭像
怒火霸王

帖子 85
註冊 2010-10-15
用戶註冊天數 4941
用戶失蹤天數 4787
狀態 離線
116.48.119.29
我反而覺得裝甲仲勁,就好像凍獸孟瑪

sumyuet718 (haha)
超級王

帖子 15
註冊 2010-10-24
用戶註冊天數 4932
用戶失蹤天數 4932
狀態 離線
183.179.99.38
"光芒"是勁,不是屈

robinboy (robin仔仔)

帖子 19
註冊 2010-10-27
用戶註冊天數 4929
用戶失蹤天數 4687
狀態 離線
218.102.191.138
激突清場好似爽0的咁!

無頭像
小潘 (pkpk)

帖子 349
註冊 2010-10-17
用戶註冊天數 4939
用戶失蹤天數 4776
狀態 離線
219.78.91.242
選項:6..7..8 okok

+.+ (地球人)

帖子 950
註冊 2010-9-30
用戶註冊天數 4956
用戶失蹤天數 4644
狀態 離線
112.118.218.141
光芒同粉碎

cch533755 (鄭仲軒)
馬神彈

帖子 233
註冊 2010-4-13
用戶註冊天數 5126
用戶失蹤天數 4749
狀態 離線
203.218.11.244
激突,神速,聖命,呎擊,不死,暴風,粉碎,強襲 都好好

激突:清場!!好玩         (推介X:龍星皇(可以指定人地打,不過要6個core))
神速:特燈唔召喚spirit,人地打你你就神速召出黎,勁!!  (推介X:星騎士(自己生命值係3or下既時候當4cost用))
聖命:人地冇怪就可以吸血!!   (推介X:大天使伊索菲(可以用免費用2次同1張magic既spirits,不過推介最主要既完因係因為得呢張X先有聖命)
呎擊:隻怪擋就算高BP都要死,唔擋又要用生命值!!(推介X:6彈魔7(玩呎擊一定落呢張呀!!合計13cost唔洗俾錢召喚出黎!!)
不死:就好似9彈魔7咁,係咁召出黎,配合暗聖劍就好好用!!(推介X:9彈魔7)
暴風:擋又要疲勞!!(推介X:劍王獸(人地擋又要疲勞,唔擋又只要1個core就可以彈人地手!!唔講天帝既完因係因為天帝好高cost同10個core先可以用到lv3既效果!))
粉碎:粉人地卡組!!人地想做既combo都俾你搞到冇得做!!(推介X:天秤造神(lv3可以粉人地成副卡組!!有spirits既時候可以回復,不過就唔會扣到人地生命值同人地都可以擋死你!!不過10000BP真係好難!))
強襲:有地卡既時候可以係咁打同回復!!配合粉碎就最好!!(推介X:神造巨兵(呢個真係強襲加粉碎既spirits!!我試
過1個turn用呢隻spirits少人地45張卡!!因為佢係有幾多個戰徽就粉多人地幾多張卡!!!))

a23451928111

帖子 151
註冊 2010-8-23
用戶註冊天數 4994
用戶失蹤天數 4468
狀態 離線
61.18.214.28
光芒沒有魔法卡都是廢的 冇魔法卡是一個沒用的效果
先走  唔想比人打 (閃)

無頭像
hasa3524

帖子 53
註冊 2011-3-6
用戶註冊天數 4799
用戶失蹤天數 4396
狀態 離線
119.247.137.137

QUOTE:
原帖由 cch533755 於 2010-12-12 18:23 發表
激突,神速,聖命,呎擊,不死,暴風,粉碎,強襲 都好好

激突:清場!!好玩         (推介X:龍星皇(可以指定人地打,不過要6個core))
神速:特燈唔召喚spirit,人地打你你就神速召出黎,勁!!  (推介X:星騎士(自己生命值 ...

點解無裝甲咖/ \
咩激突...白色差唔多咩野都有紅色裝甲...激咩突咩...
神速...一張機神獸做低曬啦...
聖命... 雾之帷幕 夠做了...
咒擊...白色有紫色裝甲的~
不死...紫色bp低...白色高bp,回復多...你幾多spirits都無用...
暴風...好少有綠色既裝甲,為有要多幾張回復卡...
粉碎...這個有點難打...白色有張地卡可以令一個回合扣卡上限變為6張...
強襲...機神獸夠做了...
白色防禦超強,攻擊都好好
铠装兽 基迈隆 用反攻,加忍身,秒殺了~
又或者出5張合體,加 幻影外套 ,打唔死再加白色撲殺...無可能唔死~,~
個人認為 幻影外套 比較好用...因為唔洗怕有 雾之帷幕 ,只要有兩個合體或以上就是了^^

無頭像
tomtsui1996

帖子 14
註冊 2010-7-26
用戶註冊天數 5022
用戶失蹤天數 4591
狀態 離線
61.18.57.136

QUOTE:
原帖由 hasa3524 於 2011-3-7 00:06 發表

點解無裝甲咖/ \
不死...紫色bp低...白色高bp,回復多.. ...

激突係對方盡可能阻擋,裝甲係擋唔到的
仲有幻影外套既效果係spirits狀態既brave,唔係合體spirits呀!!!!

無頭像
tomtsui1996

帖子 14
註冊 2010-7-26
用戶註冊天數 5022
用戶失蹤天數 4591
狀態 離線
61.18.57.136
我支持[超覺醒]^^

馬神彈

帖子 233
用戶註冊天數 5126
用戶失蹤天數 4749
狀態 離線
203.218.163.158

QUOTE:
原帖由 tomtsui1996 於 2011-3-7 02:30 AM 發表

激突係對方盡可能阻擋,裝甲係擋唔到的
仲有幻影外套既效果係spirits狀態既brave,唔係合體spirits呀!!!!

幻影外套係合左體既都得(可能你好少玩日,唔知道)

馬神彈

帖子 233
用戶註冊天數 5126
用戶失蹤天數 4749
狀態 離線
203.218.163.158

QUOTE:
原帖由 hasa3524 於 2011-3-7 12:06 AM 發表

點解無裝甲咖/ \
不死...紫色bp低...白色高bp,回復多.. ...

我想問下你發唔發現,你講黎講去都係得機神獸同裝甲呢D字,如果你抽唔到機神獸或者有裝甲幾spirits又或者抽到D冇你對手用緊果D色既裝甲spirits既話,咁係冇用嫁喎!!
仲有個個都玩白色既話咁你D裝甲有咩用??人地又係玩白色既話裝甲可以係廢左嫁啦喎??
(仲有呀機神獸好高cost)

無頭像
patrickcolor

帖子 9
註冊 2012-3-19
用戶註冊天數 4420
用戶失蹤天數 4416
狀態 離線
223.17.82.101
不死  聖命 強襲  呪擊 我覺得呢D屈-_-

小夏娜

帖子 285