標題: 罵戰post一個..由他沉吧
無頭像
lovega

帖子 55
註冊 2009-11-8
用戶註冊天數 5280
用戶失蹤天數 4744
狀態 離線
219.79.214.82

QUOTE:
原帖由 Nightwing1018 於 2010-4-14 07:18 發表

限一既過度性寬鬆?

日本早期的大天使也是限一, 和香港現在的禁卡表一樣

禁大天使也是今年年頭的事 (1月1日) 近 bs06 的事

kaichau20002000 主要不是要討論價出得太低這個問題, 而是不滿有人在無有 ...

(本人沒有興趣開始罵戰, 只是說出事實)<---借別人的說話做盾,自己躲在背後
我只會講一句...日本BS出既速度同香港一樣MA?
kaichau20002000依D只會注意現在既"小"會員..
我最多都係同佢搵水吹順便推POST既姐...
02大天使的強大, 你說它只值HKD$30<----依個先係佢既重點呢..
02大天使我覺得只係一張引起多隻色都針對佢嚟出咭既垃圾..完

無頭像
kaichau20002000

帖子 13
註冊 2009-11-30
用戶註冊天數 5259
用戶失蹤天數 4789
狀態 離線
210.6.255.168

QUOTE:
原帖由 lovega 於 2010-4-14 18:57 發表

(本人沒有興趣開始罵戰, 只是說出事實)<---借別人的說話做盾,自己躲在背後
我只會講一句...日本BS出既速度同香港一樣MA?
kaichau20002000依D只會注意現在既"小"會員..
我最多都係同佢搵 ...

完!? 你別藏頭不露尾好了!!!
第一:
我在說的是0oE仔o0在散播大天使將會被禁的流言(話說我真的好想好想睇下你係邊度睇到, 1/6禁02大天
第二:
本身我都不想說了, (龍皇40, 要塞皇40, 暴雙龍30, 巨神機30, 大天使30 etc...)
你真的別笑大我口好了, 依你依個價錢去收, 你同小朋友有何分別
幫你推post, 一定幫你推啦
要被全世界人知你收卡既價有幾公平, 公道, 合理

引用:
我最多都係同佢搵水吹順便推POST既姐...
02大天使的強大, 你說它只值HKD$30<----依個先係佢既重點呢..
02大天使我覺得只係一張引起多隻色都針對佢嚟出咭既垃圾..完

02大天使只係一個例, 重點!?
岩, 但不只說02大天不值此價, 是說你整個post所收的價也偏低
"小"會員!?, 莫非你才配上叫"大"會員!?
我真的不知道我"小"在何處囉!!!

引用:
借別人的說話做盾,自己躲在背後
別要我在這數盡你好了, 心水清的人也會知
誰才是"小"會員, 誰是"大"會員的吧
做人留一線, 日後好相見, "大"會員

ser0909 (影之子)

帖子 91
用戶註冊天數 5280
用戶失蹤天數 4944
狀態 離線
61.244.212.104
琪實x卡多數80-120(px卡甫唔計)
況且你係收hk no jp
計jp價px早就放100啦可能仲cheap
仲有x卡得30/40m r咪得5$10$
你窮無人話你
你係甘壓價不如叫d人賣1$1包
甘d價就合理d

無頭像

帖子 13
用戶註冊天數 5259
用戶失蹤天數 4789
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ser0909 於 2010-4-14 23:23 發表
琪實x卡多數80-120(px卡甫唔計)
況且你係收hk no jp
計jp價px早就放100啦可能仲cheap
仲有x卡得30/40m r咪得5$10$
你窮無人話你
你係甘壓價不如叫d人賣1$1包
甘d價就合理d

果然, 壇中不只有我一個"小"會員
HKD$30:你當白色武裝不存在!?
HKD$30:你當黃色資源2神秘生物不存在!?
HKD$40:你當03綠色神速不存在!?
HKD$40:你當03白色凍獸全裝甲不存在!?

P.S:有人以你頂數所說的價錢放給你, 你記得話過我知鍋

無頭像
lovega

帖子 55
用戶註冊天數 5280
用戶失蹤天數 4744
狀態 離線
219.78.211.138

QUOTE:
原帖由 kaichau20002000 於 2010-4-14 22:54 發表

完!? 你別藏頭不露尾好了!!!
第一:
我在說的是0oE仔o0在散播大天使將會被禁的流言(話說我真的好想好想睇下你係邊度睇到, 1/6禁02大天
第二:
本身我都不想說了, (龍皇40, 要塞皇40, 暴雙龍30, 巨神 ...

冷靜d先..即係咁..我認我個價係偏低
我從來冇支持我既價係公平, 公道, 合理
同我係樓下寫得比較多字既只係對第2代大天使
既未來走勢同埋感覺..當然仲有吹水啦..

首先從"小"會員kaichau20002000所提出既意見啦
ok既..用咁多字又無咩錯字..有heart好事嚟既,,
話d價欺騙孩子都無問題既...
但係斷章取義就有d問題..我同人地講野..
kaichau20002000事既其實只有:
"小"會員
02大天使的強大, 你說它只值HKD$30
佢又可以將我同其他人段對話打散上post既..
唔鍾意俾人叫"小"..無所謂..咪叫你大low
我就好奇大家細個俾人叫"小"朋友個陣
kaichau20002000又會唔會咁話番人"肋"

借別人的說話做盾,自己躲在背後<--其實我係講緊樓上既w君..
佢又照字面load到其他野既...果然厲害!!

順便吹埋
ser0909 (影之子)
我窮我認..即係咁
就算d價高都跟住買依野呢我就接受唔到嫁啦
講真r/m絕大部份都廢紙..

無頭像
lovega

帖子 55
用戶註冊天數 5280
用戶失蹤天數 4744
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kaichau20002000 於 2010-4-14 23:48 發表

果然, 壇中不只有我一個"小"會員
HKD$30:你當白色武裝不存在!?
HKD$30:你當黃色資源2神秘生物不存在!?
HKD$40:你當03綠色神速不存在!?
HKD$40:你當03白色凍獸全裝甲不存在!?
...

講真..依d垃圾存不存在
關我d價咩事

無頭像
Nightwing1018

帖子 38
註冊 2010-1-27
用戶註冊天數 5200
用戶失蹤天數 5046
狀態 離線
58.152.182.241
...我是躲在 kaichau20002000 背後的 w 君 嗎? (新名稱...也應該用 n for nightwing 吧...

話說我寫的也是實話, 我只是想說我不明白 lovega
限一既過度性寬鬆 的意思

因為限一也不是 battle spirits 的第一次, 日本 05/01/09 已經是這樣

所以你的 過度性寬鬆 實想表達甚麼呢?

當然港日的進度是不同, 但是因為 cardlist 也是差不多, 所以日本的禁卡/雙打規則也可以是很好的參考 (所以 bs05-06 才禁大天使也有可能)

還有...kaichau20002000 在我 reply 前的 2個 posts, 明眼人也能看見他比較在意的是不實的禁卡表多過價錢問題. 我相信 小會員 kaichau20002000 不是這麼在乎錢, 只是路見不平

我不是躲在他人的背後, 只是實話實說

p.s. 講真, 這麼低的收卡價...你收完後會做甚麼? 組 deck? (應該不會,因為你數到大部份也一文不值, 話說 lovega 打的是紫 deck 吧? 已經把黃/綠
(神速)/白(巨神穿心/裝甲無敵) 排除) collect? (也有可能? 不過如果你放所有 x11 的話....) 還是再轉賣給人?

無頭像
kousuke

帖子 8
註冊 2010-4-15
用戶註冊天數 5123
用戶失蹤天數 4943
狀態 離線
113.252.195.190
路人走過...看到不少回post的"持劍衛道"
想問一下...這裡不是交易區嗎...人家收價什麼與其他人有關嗎?
例如在某卡舖將x卡放天價....例如英雄巨人放$450...你們要組隊去找老闆理論嗎?
此外...禁卡表問題
日本已於1月6日將02大天使列為禁卡..即可推理為香港稍後亦會跟隨(不然港日怎有聯賽)...可能亦會有人說港被與日版不一定一樣...但同步的機會高達9成..例如又另一隻在卡牌遊戲遊X王的水貨卡都已不能入比賽...代理商總會跟隨日方...所以原po所說的亦非無理

總結一句:人家要收什麼價....收來幹什麼關你啥事?

無頭像
lovega

帖子 55
用戶註冊天數 5280
用戶失蹤天數 4744
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Nightwing1018 於 2010-4-15 00:38 發表
...我是躲在 kaichau20002000 背後的 w 君 嗎? (新名稱...也應該用 n for nightwing 吧...

話說我寫的也是實話, 我只是想說我不明白 lovega 限一既過度性寬鬆 的意思

因為限一也不是 battle spirits 的第 ...

o...其實我講既過度性寬鬆係指代理為初期推廣bs而制定大天限一
始終我未試過其他咭game限制表有時差..當然有d未出無計...
另外一提...雙人賽根本就係白痴...=.="
kaichau20002000依d post好曲線..
我同意明眼人也能看見他比較在意的是不實的禁卡表多過價錢問題
但佢之後仲係針對價錢嚟吹呢..

低的收卡價...我話大量收嚟用量嚟降低番依家d x個價..你信唔信吖..
講真你地提出既(黃/綠(神速)/白(巨神穿心/裝甲無敵) 排除)蝦細路就得..
有邊副挨到綠色頭3 turn後唔死,,對紫色依家6吓必死 騎士可以羸超出兩次

(p.s.我係玩綠的..我除了對特殊的紫or同類型綠,未輸過xd,之前聖誕比賽打奇怪5色)

無頭像

帖子 13
用戶註冊天數 5259
用戶失蹤天數 4789
狀態 離線
會心的微笑
狗x果然長不出象x
對上幾個post, 我睇完之後
終於發現BS間的污泥出置何處
講真你地提出既(黃/綠(神速)/白(巨神穿心/裝甲無敵) 排除)蝦細路就得..
(p.s.我係玩綠的..我除了對特殊的紫or同類型綠,未輸過xd,之前聖誕比賽打奇怪5色)
口口聲聲垃圾前, 垃圾後
我真係想知, 你到底是何方神聖, 有多大力耐

無頭像
lovega

帖子 55
用戶註冊天數 5280
用戶失蹤天數 4744
狀態 離線
219.79.206.29

QUOTE:
原帖由 kaichau20002000 於 2010-4-15 14:06 發表
會心的微笑
狗x果然長不出象x
對上幾個post, 我睇完之後
終於發現BS間的污泥出置何處
(p.s.我係玩綠的..我除了對特殊的 ...

奇怪5色都無人識就真係灰d啦..
狗口當然長不出象牙
只是有人一開始就將個狗字睇成較差的意思..
你都開始吹到無位入啦...仲可以回曲線post既..唉
仲有你用比喻串人都要無錯先得嫁...
出置何處個置字擺明錯啦..應該用依個"自"
仲有講咩"BS間"!?,,應該寫"bs玩家之間"
串人既一句野裡面都有咁多地方錯既,,,就咪串人啦..
仲有頭尾我講"垃圾"只有一次..何謂垃圾前, 垃圾後
就算鍾意我d回覆,都唔洗係咁睇嫁..睇到有幻覺肋
想知我係咩人..你地入到大型比賽決賽就應該可以見到我..
另外同nightwing點番...我一時睇錯打錯你個名w字頭 sorry!
仲有我收咭係攞嚟玩..如果一文不值我就搶,唔比錢買嫁啦
組 deck既先天條件就係要d野平,大家先肯去試d deck嫁..=.=
貴收其實只係代表一樣野...
''你唔唸吓值唔值,只係乖乖俾錢既肉而已"

無頭像

帖子 13
用戶註冊天數 5259
用戶失蹤天數 4789
狀態 離線
回曲線POST!?
你說自己!?
吹到無位入!?
是你沒有那麼高智商去理解我說的話吧!?
連我說的BS間, 也會理解為BS玩定之間就能証明了!!!
有錯字=不能串人!?
可笑極了
看不明比喻就說別人用錯比喻

無頭像
lovega

帖子 55
用戶註冊天數 5280
用戶失蹤天數 4744
狀態 離線
219.79.206.29
看楚已經罵戰到完全唔關bs事...
高智商的把我完全離題了...

無頭像

帖子 13
用戶註冊天數 5259
用戶失蹤天數 4789
狀態 離線
收來幹啥真的不關我事, 但因為有部份人將卡的價錢故意壓低
潛移默化後令多數人認為這才是公價, 到最後會出現甚麼情況!?\

放03大天$90隻, 但樓主收仔認為能強到4代的大公才$100
明顯, 樓主的所作所為是一個...
別要我說白好了

無頭像
kousuke

帖子 8
註冊 2010-4-15
用戶註冊天數 5123
用戶失蹤天數 4943
狀態 離線
113.252.195.190

QUOTE:
原帖由 kaichau20002000 於 2010-4-16 01:49 發表
收來幹啥真的不關我事, 但因為有部份人將卡的價錢故意壓低
潛移默化後令多數人認為這才是公價, 到最後會出現甚麼情況!?\

放03大天$90隻, 但樓主收仔認為能 ...

對喔..不關你事你管來幹什麼
此外...公價是什麼...由誰來定...由什麼決定...維持多久...浮動範圍多大你能答我嗎...有誰能肯定這不能是閣下口中的"公價"
還有....有卡舖放英雄巨人$450/1...這是"公價"嗎?...難道你又要組隊去跟老闆理論?